dimarts, 20 de maig del 2008

Cmap tools

Aquest és un programa que jo no coneixia i que serveix per fer mapes conceptuals. És molt fàcil d’usar i no és gens complicat.

Fa uns dies, unes companyes de NTAE ens el varen explicar el funcionament del programa i ens van fer crear un mapa conceptual d’un casament. Mitjançant un text, que contenia unes dades de com seria el casament, vam acabar aconseguint fer això.

Més endavant, vam començar a canviar els colors, les formes dels requadres, les fletxes.. anant a “estilos”. També varem aprendre a inserir notes per aconseguir tenir més informació d’un apartat en concret del mapa i també vam aprendre com inserir imatges de fons o de requadre (per exemple, en el mapa conceptual creat, en comptes de posar les inicials dels noms dels convidats, posar les cares).

Fins aquí tot perfecte. Amb la meva companya ho vam anar esbrinant poc a poc. Però quan ens va arribar l’hora de guardar el mapa ja ens va costar una mica més. Trobo que és una de les úniques coses complicades que pot arribar a tenir el programa ja que no es guarda com qualsevol altre arxiu. Per fer-ho vam haver de demanar ajuda i resulta que el mapa es guarda amb format jpg, com una imatge. Això ens facilita el fet de penjar el mapa conceptual a internet o en una presentació.

Resultat final:
Per últim dir que és un programa que m’ha semblat molt útil. Així doncs, jo us el recomano i sobretot recomano que indagueu per internet, ja que la xarxa ens facilita gratuïtament una gran quantitat de programes que no coneixem i que ens poden arribar a ser molt útils en el dia a dia.